Waarom laat men u de wijn voorproeven op restaurant?
Vraagt u zich af waarom sommeliers u laten proeven van een fles wijn alvorens u een vol glas krijgt?
Bij de aankoop van wijn, olie, olijven of andere zaken die een specifieke smaak hebben, heeft de koper – dus u als klant in het restaurant - steeds het recht om te proeven alvorens de koop ontstaat. Deze regel is ontstaan omdat elke fles wijn, olie en olijf een andere, unieke smaak heeft.
Mag u de fles na het proeven nog weigeren?
U mag na het proeven de fles wijn nog weigeren. U moet daar wel een duidelijk reden voor hebben. Bijvoorbeeld dat de smaak te kurkachtig is of dat de wijn niet smaakt zoals deze zou moeten smaken.
De fles wijn kan eenvoudig afgesloten worden en heeft dus een langere houdbaarheid.
Let op! Proef geen overmatige hoeveelheden. Doet u dit wel, dan kan u een kost aangerekend worden.
De informatie via evocaat.be verstrekt is geen juridisch advies over specifieke juridische problemen. Evocaat.be is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enige schade die veroorzaakt wordt door gebruik van deze informatie. Voor persoonlijk juridisch advies dient u een advocaat te contacteren.